Moet er nog inhoud zijn?

Tijdens de studiedag ‘Heemkunde Actueel’ introduceerde spreker Walter Ysebaert vorige week het nieuwe concept ‘crowdsourcing’. Deze term betekent, kort gezegd, dat je een publiek (online) laat bijdragen aan je erfgoedwerking. Een mooi voorbeeld is de recente oproep van het Huis van Alijn aan het grote publiek om een collectie snapshots te beschrijven aan de hand van trefwoorden.

Maar hoe doe je dat nu? En welke meerwaarde genereer je met ‘crowdsourcing’? Op dinsdag 20 december spitten experten het thema ‘erfgoed en crowdsourcing’ uit tijdens een studiedag in Mechelen. Van de kenmerken van sociale media en de link met erfgoed tot verschillende voorbeelden uit de binnen- en buitenlandse erfgoedpraktijk. Al je vragen over crowdsourcing worden beantwoord. De studiedag kadert in het project rond sociale media van E-land.

Voor wie zelf aan het crowdsourcen wil slaan, wordt tijdens de studiedag de praktijkgids ‘Moet er nog inhoud zijn?’ voorgesteld.

De studiedag vindt plaats op 20 december in het Congres- en Erfgoedcentrum Lamot in Mechelen. Je vindt het volledige programma op erfgoedland.be. Deelname kost 5 euro (incl. lunch en praktijkgids). Inschrijven kan nog tot 5 december via e-land@mechelen.be.

Print Friendly, PDF & Email
Geplaatst in Studiedagen.