Midzomerfeest op Ter Speelbergen

Op zondag 19 juni is iedereen van harte welkom op het Midzomerfeest in Beerzel (Putte). Domein Ter Speelbergen is de ideale plaats om dit traditionele feest te vieren met volksliedjes en volksmuziek.

In 2006 werd domein Ter Speelbergen, het voormalige eigendom van dr. Jozef Weyns, pionier van de heemkunde in Vlaanderen en stichter van het openluchtmuseum in Bokrijk, aangekocht door de vzw Kempens Landschap. Op het domein staat een hoeve opgebouwd uit materialen afkomstig van afgebroken eeuwenoude gebouwen uit de streek. Verder biedt Ter Speelbergen een onderkomen aan een rietgedekte schuur uit Kasterlee, een bakhuis uit Diepenbeek, een karschuur uit Beerzel, een boomgaard en een parktuin.

Met de aankoop werd zowel dit bouwkundig erfgoed als het intellectuele erfgoed – onder de vorm van het archief en de bibliotheek – bewaard, opgewaardeerd en opengesteld. De vzw Speelbergen-Heem-dr.Jozef Weyns werd in 2005 opgericht om de omvangrijke bibliotheek en archieven te ontsluiten. Daarnaast organiseert de vzw op geregelde tijdstippen culturele activiteiten op domein Ter Speelbergen.

In navolging van de veiligstelling en opwaardering van Ter Speelbergen, en volgende op het succesvolle Midzomerfeest van vorig jaar, zal het domein ook dit jaar weer het toneel vormen voor optredens en festiviteiten om de langste dag van het jaar passend te vieren. Zo zijn er onder andere volksspelen, wordt er op ambachtelijke wijze brood gebakken, is er een streekmarktje met streekproducten, en kun je genieten van een boeiend en gratis muziekprogramma.

Iedereen welkom op 19 juni vanaf 13.30u op domein Ter Speelbergen (Peredreef, Beerzel/Putte).

www.ter-speelbergen.be

Print Friendly, PDF & Email
Geplaatst in Evenementen.