META: nieuw tijdschrift voor bibliotheek en archief

Vandaag viel het eerste nummer van ‘META’ in de bus, het nieuwe tijdschrift van de Vlaamse Vereniging voor Bibliotheek, Archief & Documentatie (VVBAD).

Als vakblad bericht META over interessante ontwikkelingen en evoluties in de bibliotheek-, archief- en documentatiesector. Zowel grote projecten als kleinere ontwikkelingen en prille initiatieven kunnen daarbij aan bod komen.

META is ook uitdrukkelijk het verenigingsblad van de VVBAD. Belangenbehartiging, intersectorale werking en deskundigheidsbevordering, de opdrachten van de vereniging, zijn dan ook niet weg te denken uit het tijdschrift. Daarbij informeert META niet alleen over belangrijke acties en standpunten van de vereniging maar ook over de mensen achter die initiatieven.

Ten slotte wil META ook bijdragen aan de opbouw van een positief beeld over de bibliotheek-, archief- en documentatiesector in Vlaanderen.

Het eerste nummer bevat zeer diverse bijdragen, van een verslag van de Deutscher Archivtag tot een artikel over het gebruik van E-readers in de bibliotheek. In het hoofdartikel van dit nummer beschrijft Peter Rogiest de (moeilijke) zoektocht naar nieuwe bibliotheek- en archiefsoftware voor de Antwerpse stedelijke erfgoedinstellingen. Verderop worden ook onder meer de resultaten van ‘CEST’ toegelicht, een project dat zijn steentje wilde bijdragen tot de kwaliteitsverbetering van digitaliseringsprojecten. Naast de uitgebreide artikels attenderen bondige nieuwsberichten, korte bijdragen en kleine rubrieken de lezer op nieuwe trends en andere inspirerende ontwikkelingen.

Je kunt het eerste nummer van META integraal nalezen op de website van de VVBAD.

‘META, tijdschrift voor bibliotheek & archief’ verschijnt negen keer per jaar. Het tijdschrift wordt gratis bezorgd aan alle VVBAD-leden en is ook verkrijgbaar als abonnement.

www.vvbad.be

Geplaatst in Publicaties.