Met toeters en bellen

Ben je muzikant of muziekliefhebber? Ben je actief in een erfgoedvereniging of werk je in de erfgoedsector? En houden de objecten, verhalen, gebruiken en tradities uit ons rijke muziekverleden je in de ban? Dan mag je de studiedag ‘Met toeters en bellen’ op zaterdag 18 juni in het provinciehuis in Leuven niet missen.

ADVN, Amsab-ISG, KADOC K.U.Leuven en Liberaal Archief werken in opdracht van de provincie Vlaams-Brabant aan een historisch onderzoeksproject over populaire muziekcultuur in Vlaams-Brabant in de 19de en 20ste eeuw. Op de studiedag in Leuven stellen de vier auteurs hun bevindingen tot hier toe voor. Je krijgt ook de kans om een muziekerfgoedmarkt te bezoeken. Daar vind je tips over hoe je een tentoonstelling kan voorbereiden, hoe je een verenigingsarchief best bewaart, wat je moet doen om ouder repertoire uit te voeren en nog veel meer.

In het expertisemoment ‘Muziekschatten op zolder’ krijg je de historische en muzikale waarde van je oude partituren, instrumenten, geluidsopnames… te horen van een team van muziekexperten. Iedereen met een warm hart voor muziek en erfgoed is van harte welkom (geïnteresseerden, muziekliefhebbers, erfgoedverenigingen en -professionals, muziekverenigingen).

Meer info: www.vlaamsbrabant.be/mettoetersenbellen

Geplaatst in Studiedagen.