Met deze nieuwe brochure maak je werk van een straf lokaal erfgoedbeleid

FARO ontwikkelde een nieuwe brochure om lokale besturen te helpen om een erfgoedbeleid uit te bouwen. Na het lezen van de brochure heb je een goed idee over wat erfgoed is, hoe je het op de lokale beleidsagenda kunt zetten, hoe je een beleidsvisie voor erfgoed kunt uitwerken en welke lokale partners je daarbij kunt betrekken.

Naast tips en tools, zit de brochure boordevol voorbeelden en citaten van collega-erfgoedwerkers. Deze praktijkverhalen illustreren hoe dynamisch en betekenisvol een lokale erfgoedwerking kan zijn.

Erfgoed is overal. Vaak in veel meer vormen dan je op het eerste gezicht zou denken: roerend en onroerend, materieel en immaterieel. Steeds meer zaken noemen we vandaag erfgoed: van monumenten, schilderijen, documenten en archiefstukken tot streekdialecten, volkssporten en tradities.

Voor lokale besturen opent deze brede erfgoedbenadering vele kansen om een erfgoedbeleid uit te bouwen. Maar zoiets is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Een structurele aanpak van inventarisatie, behoud en beheer is een hele opdracht. En iedereen heeft de mond vol over cultuurspreiding, participatie en sociale cohesie, maar hoe kun je de gemeenschap nu echt betrekken bij het erfgoed in jouw gemeente?

Je kan de brochure downloaden op deze pagina.

Print Friendly, PDF & Email
Geplaatst in Beleid.