#kiezenvoorerfgoed : stel jouw campagnebeeld voor Erfgoeddag 2018 voor

Op zondag 22 april 2018 vindt de achttiende editie plaats van Erfgoeddag. Deze editie staat in het teken van het thema ‘Kiezen’.

Voor het campagnebeeld van Erfgoeddag 2018 kiest FARO, het Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed, voor de creativiteit van het publiek. Iedereen mag een beeld inzenden rond het thema ‘Kiezen’ (een foto, een illustratie, een strip…). Het maakt niet uit of dit je eerste stappen zijn in de wereld van fotografie, illustratie of strip, je meer ervaring hebt met grafisch ontwerp of je al een ervaren fotograaf bent. Laat je creativiteit de vrije loop en deel je voorstellen met ons!

Deelnemen?

Je kan deelnemen tot en met 20 december 2017, door je beeld te delen op de Facebookpagina van Erfgoeddag Vlaanderen en Brussel of op Instagram met de hashtag #kiezenvoorerfgoed, of door gewoon te mailen naar info@erfgoeddag.be. Geef een korte duiding bij jouw campagnebeeld.

Voor de wedstrijdvoorwaarden, zie https://faro.be/erfgoeddag/nieuws/kies-het-gezicht-van-erfgoeddag-2018 .

Winnaar

De jury bestaat uit fotografen Michiel Hendryckx en Frieke Janssens. Als ervaringsdeskundigen zullen zij het sterkste beeld kiezen dat een breed publiek aanspreekt.

Op maandag 15 januari 2018 wordt de winnaar bekend gemaakt. Hij of zij zal in het voorjaar van 2018 zijn of haar beeld op alle communicatie en promotie van Erfgoeddag in Vlaanderen en Brussel zien verschijnen. Daarbovenop krijg zij of hij ook een geldprijs van 750 euro.

Erfgoeddag 2018

Het thema “Kiezen” is niet toevallig in het jaar van de gemeenteraadsverkiezingen waarin belangrijke keuzes gemaakt worden over erfgoed. Ook erfgoedinstellingen worden vandaag geconfronteerd met belangrijke keuzes. Hoe bepalen erfgoedinstellingen wat wordt bijgehouden? Welke beslissingen brengt het digitale tijdperk? Het thema biedt ook de kans om het cultureel erfgoed over verkiezingen te tonen. Hoe werden lokale verkiezingen vroeger georganiseerd?

Tijdens de jaarlijkse Erfgoeddag wordt het cultureel erfgoed in Vlaanderen en Brussel in de kijker gezet. Talloze culturele organisaties organiseren een fijne themadag en activiteit. Ze doen dit om de rijkdom en diversiteit van ons roerend en immaterieel cultureel erfgoed opvallend in de kijker te zetten.

Print Friendly, PDF & Email
Geplaatst in Evenementen.