Je activiteit op onze website?

Dat kan sinds kort door een samenwerking tussen Heemkunde Vlaanderen en CultuurNet! Regelmatig krijgen we van heemkundige verenigingen de vraag of we hun activiteit op onze website in de kijker kunnen stellen. Tot voor kort beschikten we daarvoor niet over een geschikt kanaal en was het voor ons onmogelijk om deze aanvragen allemaal te verwerken.

We hechten echter bijzonder belang aan deze berichten. Heemkunde Vlaanderen streeft er immers naar heemkunde zichtbaarder te maken bij het grote publiek en wil informatiedeling tussen heemkundigen onderling bevorderen. Het is een goede reflex om jouw activiteit bij een breder publiek bekend te maken. Daarom verdient jouw activiteit een plaats op onze website!

Om je activiteiten op onze website (www.heemkunde-vlaanderen.be/kalender) in de kijker te zetten kan je vanaf nu gebruik maken van de UiTdatabank. Als je bij het invoeren gebruik maakt van het trefwoord ‘heemkunde’, verschijnt je activiteit in de kalender van Heemkunde Vlaanderen. Hoe je dat precies doet lees je in deze handleiding.

Bezoekers of geïnteresseerden kunnen de activiteiten filteren op de criteria: wat, waar en wanneer. De lezingen in jouw provincie voor de komende drie maanden? Duidt de juiste criteria aan en je krijgt een overzicht van het aanbod.

Door gebruik te maken van de UiTdatabank sla je meerdere vliegen in één klap. Jouw activiteit zal zo niet alleen verschijnen op de website van Heemkunde Vlaanderen, maar ook automatisch opgenomen worden in de UiTdatabank van jouw gemeente en zo ook verspreid worden door andere media zoals bijvoorbeeld de gemeentesites van Het Nieuwsblad.

Bovendien lopen er regelmatig tijdelijke acties om projecten rond een bepaald thema te bundelen. Zo werkt het projectsecretariaat 100 jaar Groote Oorlog met een trefwoord ‘Groote Oorlog’ waarmee alle activiteiten over de Eerste Wereldoorlog gebundeld worden op hun website. Wie een project plant rond ’50 jaar migratie’ en dat trefwoord toevoegt, komt automatisch in het overzicht van ‘50 jaar migratie‘ terecht.

UiTinVlaanderen.be is een initiatief van de Vlaamse minister van Cultuur en werd ontwikkeld door CultuurNet Vlaanderen. Op UiTinVlaanderen.be (voorheen cultuurweb.be) kan je terecht voor de meest volledige cultuur- en vrijetijdsagenda voor Vlaanderen en Brussel. De site bereikt dagelijks duizenden actieve Vlamingen en brengt een geïnteresseerd publiek rechtstreeks in contact met het brede cultuur- en UiTaanbod. Hij geldt als het startpunt bij uitstek voor wie wil weten wat er waar wanneer te doen is.  

Heb je nog vragen over het toevoegen van activiteiten? Contacteer ons dan gerust op consulenten@heemkunde-vlaanderen.be.

Print Friendly, PDF & Email
Geplaatst in Werking.