Inspiratiebrochure Erfgoeddag 2019: ‘Hoe maakt u het?’

Onder het motto ‘Hoe maakt u het?’ richt de negentiende editie van Erfgoeddag op zondag 28 april 2019 volop de schijnwerpers op vakmanschap. Centraal staat het cultureel erfgoed van en over vakmanschap, meesterschap, leren en maken in Vlaanderen. Hoe maakt u het? Maar ook: hoe maakt het je? En hoe geven we dat dan door? Voeg aan die vragen nog het suggestieve woordje ‘beter’ toe, en u hebt het thema en de uitdaging van Erfgoeddag 2019 helemaal beet: over vakmanschap, ambachtelijkheid en vakmensen (v/x/m) dus. En cultureel erfgoed.

Om je optimaal voor te bereiden op een geslaagde editie van Erfgoeddag, ontwikkelden we dit jaar opnieuw een inspiratiegids boordevol tips en ideeën. Of spreken we ditmaal beter van een aspiratiegids? De verwachtingen rond ‘baanbrekend vakmanschap’ in Vlaanderen zijn hoger dan ooit. Denk bijvoorbeeld maar aan het programma Vlaamse Meesters en de meester-leerling-trajecten, opgezet door de Vlaamse minister voor Cultuur. In de aspiratiegids loodsen we je doorheen jouw deelname en formuleren een antwoord op tal van mogelijke vragen.

Elke (erfgoed)organisatie die al eens aan Erfgoeddag heeft deelgenomen, krijgt de brochure automatisch toegestuurd, net als alle lokale coördinatoren. Hou dus de komende dagen jouw brievenbus in de gaten.

Wens je voor de eerste keer deel te nemen of ontvang je onze nieuwsbrieven en brochure nog niet? Geef dan een seintje via info@erfgoeddag.be.

Ben je ongeduldig? Dan kan je hier alvast de digitale versie van de brochure bekijken.

Krijg je graag persoonlijke toelichting en tips? Kom dan naar een van onze zes inspiratiesessies. Een overzicht van alle sessies vind je terug in de kalender van FARO.

Foto: © Visit Flanders, CC BY-NC-ND 2.0

Print Friendly, PDF & Email
Geplaatst in Evenementen.