Inspiratie voor Erfgoeddag 2015

De vijftiende editie van Erfgoeddag vindt plaats op zondag 26 april 2015 met als thema Erf!. De nieuwe inspiratiebrochure wordt toegestuurd naar elke organisatie die ooit al eens aan Erfgoeddag heeft deelgenomen. Wie daarop niet kan wachten kan de brochure hier al downloaden. Je kan ook, zolang de voorraad, strekt een exemplaar aanvragen via info@erfgoeddag.be.

Inspiratiedag

Op vrijdag 26 september 2014 wordt een inspiratiedag georganiseerd in het Notarishuis van Antwerpen. In het eerste deel van de inspiratiedag benaderen verschillende sprekers op een boeiende manier het thema Erf! vanuit hun vakgebied. Zo krijg je inhoudelijke pistes aangereikt waarover je kan nadenken en op kan verder bouwen. In de namiddag kan je deelnemen aan workshops. Zo kan je ideeën uitwisselen en concreet nadenken over mogelijke en originele Erfgoeddactiviteiten. Meer informatie over de inspiratiedag vind je hier.

Provinciale infosessies

Om je op de sporen te zetten worden van 1 tot 8 oktober in elke provincie en Brussel gratis infosessies georganiseerd. Tijdens deze namiddagen vorm je een beeld van wat het thema Erf! kan betekenen. Verder krijg je ook antwoorden op praktische vragen: hoe schrijf ik in? Welk promotiemateriaal is er? Elke locatie voorziet een rondleiding of voorbeeld uit hun werking gelinkt aan het thema Erf! De infosessies vinden telkens plaats van 13.30 tot 17 uur.

Hier vind je meer informatie over de infosessies en het inschrijvingsformulier.

Opgelet: inschrijven moet voor 30 september.

Voor vragen of problemen kan je contact opnemen met de Coördinatie Erfgoeddag. Zij helpen je graag verder.

Tijd-Schrift zoekt auteurs over het thema ‘Erf’!

Heb je genoeg inspiratie opgedaan om een artikel te schrijven over het thema Erf!? De redactie van Tijd-Schrift plant in april 2015 een nummer met hetzelfde thema als Erfgoeddag. Kruip in de pen!

Tijd-Schrift. Heemkunde en lokaal-erfgoedpraktijk in Vlaanderen is het tijdschrift van Heemkunde Vlaanderen. Het koppelt academische kwaliteit aan een heldere en begrijpelijke schrijfstijl en aan een uitgesproken praktische en concrete invalshoek. De bijdragen zijn altijd gebaseerd op een bestaande casus. In Tijd-Schrift kunnen zowel professionele als amateurhistorici hun onderzoek op een wetenschappelijk verantwoorde manier voorstellen.

Zelf een artikel schrijven voor Tijd-Schrift over het thema Erf!? Bezorg dan je suggestie aan redactie@tijd-schrift.be.

Print Friendly, PDF & Email
Geplaatst in Evenementen.