Inspiratie nodig voor Erfgoeddag 2012?

De Open Monumentendag is nog niet achter de rug, maar intussen zijn ook de voorbereidingen voor de Erfgoeddag van 2012 al van start gegaan. Zo kun je je al inschrijven voor de inspiratiedag of één van de infosessies in het najaar. Ondertussen is ook de inspiratiegids beschikbaar. Erfgoeddag vindt plaats op zondag 22 april 2012 en heeft als thema ‘Helden’.

Inspiratiegids en website

Hou de komende dagen je brievenbus in de gaten. Er is immers een nieuwe inspiratiegids boordevol ideeën, leestips, enz. op komst. Deze publicatie functioneert – letterlijk – als gids naar een succesvolle Erfgoeddag-activiteit. Je kunt de digitale versie van de inspiratiegids (pdf – 2,1 mb) ook downloaden.

Ook benieuwd naar je het thema ‘Helden’ kan interpreteren en invullen? Neem dan zeker regelmatig een kijkje op de Erfgoeddag-website. Je kan er terecht voor een stroom ideeën en mogelijke invalshoeken, algemene informatie, contactgegevens, tips, praktische afspraken…

6 oktober 2011 | Inspiratiedag ‘Helden’

Op donderdag 6 oktober geeft de Coördinatie Erfgoeddag met de inspiratiedag ‘Helden’ het echte startschot van de voorbereidingen. Tijdens deze ontmoetingsdag in Brussel treden een aantal vooraanstaande experts aan, die elk een andere benadering van het thema presenteren. Dit gebeurt telkens vanuit een andere tijdsperiode. Deze dag is dus bedoeld om je – naast de inspiratiebrochure en de website – extra historische context te geven bij het thema.

Het gedetailleerde programma en het inschrijvingsformulier vind je op de website van Erfgoeddag. Opgelet: het aantal plaatsen is beperkt.

Vanaf 10 oktober 2011 | Infosessies

Hoe begin je nu aan de voorbereidingen van jouw activiteit(en)? Om je op de sporen te zetten worden opnieuw een aantal gratis infosessies in Vlaanderen en Brussel georganiseerd. Na deze infosessies beschik je over alle – inhoudelijke, formele en praktische – info hoe je jouw Erfgoeddagactiviteit kunt laten uitgroeien tot een interessante publiekstrekker. Meer informatie over deze infosessies vind je terug op de website. Een infosessie bijwonen kan door het inschrijvingsformulier voor 3 oktober terug te bezorgen.

Een vraag of probleem? Neem contact op met de Coördinatie Erfgoeddag. Ze helpen je graag verder.

Print Friendly, PDF & Email
Geplaatst in Evenementen.