Initiatiecursus: SketchUp en erfgoed

Twee zaterdagnamiddagen organiseert Heemkunde Vlaanderen een initiatie rond het gebruik van de software ‘SketchUp’. Dit is een gratis 3D-ontwerpsoftware van Google, waarmee iedereen in zeer korte tijd een 3D-model neerzet. Je presenteert deze in je eigen stijl, compleet met 2D-aanzichten, doorsneden en animaties.

Kun je je voorstellen dat je je dorp ontwerpt op de Ferrariskaart? En dat je er virtueel in kunt rondwandelen? Dat je er anderen bij betrekt met jezelf als gids? Of dat je bijvoorbeeld een gravure van Sanderus gebruikt om een verdwenen gebouw opnieuw ‘tastbaar’ te maken? Het kan allemaal – mits wat oefening – met dit gebruiksvriendelijke programma.

Praktisch

Lesgever is Rik Vermeir. Pas op: je dient een eigen laptop mee te brengen waarop het programma SketchUp al is geïnstalleerd. Je kunt de software downloaden op http://sketchup.google.com.

Locaties

  • Zaterdag 1 december 2012 in Izegem in de Stedelijke Bibliotheek (Wolvestraat 1, 8870 Izegem) i.s.m. Heemkunde West-Vlaanderen. Deze cursus is jammer genoeg volzet.
  • Zaterdag 15 december 2012 in Landen (Stationstraat 30, 3400 Landen) i.s.m. de Geschied- en Heemkundige kring Landen. Deze cursus is jammer genoeg volzet.
De cursussen vinden telkens plaats van 13u30 tot 16u30. Deelname is gratis maar inschrijven is wel verplicht. De plaatsen zijn beperkt. Voor meer informatie kan je terecht bij Peter Van Wichelen via peter.vanwichelen@heemkunde-vlaanderen.be of op 015/20.51.74.

 

Print Friendly, PDF & Email
Geplaatst in Vorming.