Initiatiecursus: SketchUp en erfgoed

Twee zaterdagnamiddagen organiseert Heemkunde Vlaanderen een initiatie rond het gebruik van de software ‘SketchUp’. Dit is een gratis 3D-ontwerpsoftware van Google, waarmee iedereen in zeer korte tijd een 3D-model neerzet. Je presenteert deze in je eigen stijl, compleet met 2D-aanzichten, doorsneden en animaties.

Kun je je voorstellen dat je je dorp ontwerpt op de Ferrariskaart? En dat je er virtueel in kunt rondwandelen? Dat je er anderen bij betrekt met jezelf als gids? Of dat je bijvoorbeeld een gravure van Sanderus gebruikt om een verdwenen gebouw opnieuw ‘tastbaar’ te maken? Het kan allemaal – mits wat oefening – met dit gebruiksvriendelijke programma.

Praktisch

Lesgever is Rik Vermeir. Pas op: je dient een eigen laptop mee te brengen waarop het programma SketchUp al is geïnstalleerd. Je kunt de software downloaden op http://sketchup.google.com.

Locaties

  • Zaterdag 23 maart 2013 in Genk in Mijndepot, André Dumontlaan 67, 3600 Genk, i.s.m. Mijndepot.
  • VOLZET Zaterdag 27 april 2013 in Lier in het Gildenhuis van de Heren van Lier, Martinushoek 4, 2500 Lier, i.s.m. de Heren van Lier.
De cursussen vinden telkens plaats van 13u30 tot 16u30. Deelname is gratis maar inschrijven is wel verplicht. De plaatsen zijn beperkt. Voor meer informatie kan je terecht bij Rob Bartholomees via rob.bartholomees@heemkunde-vlaanderen.be of op 015/20.51.74.
Print Friendly, PDF & Email
Geplaatst in Vorming.