Initiatie: SketchUp en erfgoed

Update: deze cursus is volzet. Er wordt wel nog een wachtlijst aangelegd.

Op zaterdag 16 juni 2012 organiseert de Koninklijke Vereniging voor Natuur- en Stedenschoon, in samenwerking met Heemkunde Vlaanderen, Heemkunde Oost-Vlaanderen en de Oudheidkundige Kring H.H. Salvator Wieze, een initiatie rond het gebruik van de software ‘SketchUp’.

‘SketchUp’ is gratis 3D-ontwerpsoftware van Google, waarmee iedereen in zeer korte tijd een 3D ontwerp neerzet. Je presenteert het in je eigen stijl, compleet met 2D-aanzichten, doorsneden en animaties.

Kun je je voorstellen dat je je dorp in 3D ontwerpt op de Ferrariskaart? En dat je er virtueel in kunt rondwandelen? Dat je er anderen bij betrekt met jezelf als gids? Of dat je bijvoorbeeld een gravure van Sanderus gebruikt om een verdwenen gebouw opnieuw ‘tastbaar’ te maken? Het kan allemaal – mits wat oefening – met dit gebruiksvriendelijke programma.

Praktisch

Lesgever is Rik Vermeir. Pas op: je dient een eigen laptop mee te brengen waarop het programma SketchUp al is geïnstalleerd. Je kunt de software downloaden op http://sketchup.google.com.

De initiatie vindt plaats in de Pastorie van Wieze (hoek Sasbaan-Wiezeplein, 9280 Wieze), op zaterdag 16 juni 2012 van 13u30 tot 16u30. Deelname is gratis, maar inschrijven is wel nodig. De plaatsen zijn beperkt. Aanmelden voor de workshop kan via Tijl Vereenooghe (015/20.51.74).

Download de flyer (pdf)

Afbeeldingen: © Rik Vermeir

Print Friendly, PDF & Email
Geplaatst in Vorming.