Informatie aan Zee 2011

Op 15 en 16 september 2011 vindt in het Kursaal in Oostende opnieuw ‘Informatie aan Zee’ plaats. Deze tweejaarlijkse vakbeurs helpt bibliotheken, archieven en documentatiecentra om hun diensten op een professionele manier te ontwikkelen door een overzicht te geven van de recentste technologische evoluties in het vakgebied. ‘Informatie aan Zee’ is een interactief evenement met een beursgedeelte en een omvangrijk programma van tientallen presentaties, workshops, panels en productpresentaties.

Zoals steeds komen ook bijdragen uit de bredere erfgoedsector aan bod. Het congres biedt immers bij uitstek de gelegenheid om over het muurtje te kijken. Digitaliseren staat hoog op de agenda van deze editie, met lezingen over het waarom en het hoe. Musea digitaliseren in 3D, combineren informatie uit de eigen collecties met gegevens uit bibliotheken en archieven. Erfgoedbibliotheken werken aan object- en schaderegistratie en het online brengen van ‘Flandrica’. Archieven hebben nood aan nieuwe beheerssystemen en brengen hun kaartencollectie online.

‘Informatie aan Zee’ is een organisatie van de Vlaamse Vereniging voor Bibliotheek, Archief & Documentatie. Het is al de twaalfde editie van deze vakbeurs.

Je vindt het volledige programma en alle praktische informatie op vvbad.be/InformatieaanZee/. Wie vóór 10 augustus inschrijft, geniet van de voordeelprijs.

Print Friendly, PDF & Email
Geplaatst in Studiedagen.