In depot geven en nemen

In opdracht van de provincie Antwerpen heeft de Universiteit Antwerpen een uitgebreid rapport opgesteld over ‘Depotnoden en –behoeften van erfgoedbeheerders en –houders in de provincie Antwerpen’. Ook vele heemkringen werkten via een enquête mee aan deze studie. De resultaten van het onderzoek worden in de loop van juni 2012 voorgesteld op studiedagen in Antwerpen (2 juni), Mechelen (15 juni) en Turnhout (16 juni). Je krijgt er voor het eerst een overzicht van de praktijk van het beheer van erfgoeddepots in de provincie, en de situatie qua depotgebouwen en hun inrichting.

Tijdens de studiedagen zal Frank Herman, coördinator Erfgoeddepots, de mogelijke regierol door de provincie belichten. Een centrale plaats is uiteraard voorbehouden voor de voorstelling van het rapport door Joke Schrauwen en prof. Annick Schramme. Daarnaast krijgt telkens een andere gastspreker een forum om een aspect van de depotwerking aan te snijden. Op 2 juni biedt het programma in Antwerpen een toemaatje: in de namiddag is uitzonderlijk een bezoek aan de erfgoeddepots van het Architectuurarchief en het Hessenhuis voorzien. Het aantal bezoekers is beperkt.

Je vindt het volledige programma van de studiedagen en alle praktische informatie op www.provant.be of in deze deze folder (pdf). Inschrijven kan via dit inschrijvingsformulier. Inschrijven kan tot 28 mei voor Antwerpen, en tot 7 juni voor Mechelen en Turnhout.

Print Friendly, PDF & Email
Geplaatst in Studiedagen.