In de bres voor een rijke natuur

2010 werd internationaal uitgeroepen tot het jaar van de biodiversiteit. Samen met Natuurpunt en verschillende andere verenigingen werkte Heemkunde Vlaanderen mee aan de brochure ‘In de bres voor een rijke natuur. Biodiversiteitsacties voor verenigingen.’ In de brochure wordt opgeroepen om als vereniging of lokale afdeling aan de slag te gaan en een eigenzinnig steentje of boompje bij te dragen aan de bescherming van de biodiversiteit.

In deze brochure vind je inspiratie en kant-en-klare activiteiten om natuurbelevings- en –beschermingsactiviteiten aan te bieden aan jouw leden. Op die manier kunnen we de natuur in al haar rijkdom (her)ontdekken. Wij geloven dat hoe meer we ons bewust zijn van onze rijke, maar vaak ook erg kwetsbare natuur, hoe beter we er voor zullen zorgen. Onder het motto ‘Samen maken we het verschil’ roepen we op om samen te werken met andere verenigingen en lokale besturen zodat we zoveel mogelijk mensen in beweging kunnen brengen voor meer biodiversiteit.

Lees de brochure door, kies enkele activiteiten op maat van jouw vereniging en afdeling en laat je verwonderen door de prachtige natuur. Je vindt de brochure eind september als bijlage bij de Binnenkrant van Heemkunde Vlaanderen, of je kunt ze nu al digitaal downloaden.

Download ‘In de bres voor een rijke natuur. Biodiversiteitsacties voor verenigingen.’ (pdf)

Geplaatst in Publicaties.