‘Het zit in de familie’: nieuw televisieprogramma over familiegeschiedenis op EclipsTV

Op zondag 3 juni komt er in Vlaanderen een nieuw genealogisch televisieprogramma op de buis: ‘Het zit in de familie’.

Drie jaar na het genealogisch programma voor kinderen op Ketnet – ‘Ben ik familie van?’ (2015) – werkte Familiekunde Vlaanderen dit voorjaar samen met EclipsTV ter realisatie van een genealogisch televisieprogramma voor volwassenen. Het resultaat is: ‘Het zit in de familie’.

In elke aflevering legt iemand een probleem uit zijn of haar familiegeschiedenis voor aan Familiekunde Vlaanderen. Dit probleem is iets wat altijd verteld werd in de familie en waarvan de vraagsteller zich afvraagt of dit wel klopt met de historische werkelijkheid. De medewerkers en vrijwilligers van Familiekunde Vlaanderen gaan samen met de vraagstellers op zoek naar het antwoord. We nemen de kijkers mee op een boeiende speurtocht langs archieven, musea, gemeentehuizen en op allerlei plaatsen die belangrijk waren in iemands familiegeschiedenis. Experten worden bevraagd en getuigenissen worden verteld.

Er zullen zes afleveringen te zien zijn via EclipsTV, waarbij we kennismaken met een missionaris, een landloper, een vondeling, voorouders uit de Baltische staten en in Amerika… Vaak wordt de oplossing op deze vragen gevonden via genetisch-genealogisch DNA-onderzoek door dr. Maarten Larmuseau.

Voor meer informatie hieromtrent kan u bij de contactpersoon van Familiekunde Vlaanderen terecht: dr. Maarten Larmuseau via maarten@familiekunde-vlaanderen.be

Print Friendly, PDF & Email
Geplaatst in Heemkundig nieuws.