Het Vlaams-Brabantse erfgoeddepotbeleid uit de doeken

De uitbouw van een regionaal erfgoeddepotbeleid behoort sinds 2009 tot de taken van de provincies. De provincie Vlaams-Brabant organiseert op zaterdag 24 maart in Tienen een infomoment waarop de plannen voor de toekomst uit de doeken worden gedaan. Naast de investering in enkele regionale depots en de aanwerving van twee nieuwe depotconsulenten heeft de provincie voor de komende jaren een hele resem acties uitgestippeld. Het infomoment wordt afgesloten met de officiële opening van het Regionaal Archeologisch Depot Sint-Theobaldus.

In enkele workshops worden de deelnemers ook op de goede weg gezet naar een eigen depotwerking en krijgt men een voorsmaakje van de ondersteuning die de provincie in de toekomst zal bieden.

Programma

9 uur: ontvangst met koffie
9.30 uur: verwelkoming
9.35 uur: het provinciaal erfgoeddepotbeleid: krijtlijnen en acties
10.15 uur: twee workshops naar keuze (verpakken van archeologische vondsten, inventariseren met Erfgoedplus.be, bewaren van (religieus) textiel, of een plaatsbezoek met uitgebreide toelichting van het Regionaal Archeologisch Depot Sint-Theobaldus en het Regionaal Depot Religieus Textiel Erfgoedsite Tienen)
12.45 uur: opening Regionaal Archeologisch Depot Sint-Theobaldus (met aansluitend receptie)

Het infomoment vindt plaats op zaterdag 24 maart in CC De Kruisboog (Sint Jorisplein 20, 3300 Tienen). Deelname aan het infomoment is gratis. Je vindt het volledige programma, alle praktische informatie en een inschrijvingsformulier op www.vlaamsbrabant.be.

Print Friendly, PDF & Email
Geplaatst in Studiedagen.