Het beleid van de Vlaamse overheid voor het borgen van het immaterieel cultureel erfgoed

Het agentschap Kunsten en Erfgoed heeft een nieuwe publicatie rond immaterieel cultureel erfgoed. Naast een integrale publicatie van de visienota krijgt de lezer een overzicht van de verschillende elementen die in de Inventaris Vlaanderen voor Immaterieel Cultureel Erfgoed en de Representatieve Lijst van het Immaterieel Cultureel Erfgoed van de Mensheid zijn opgenomen.

Er wordt ook aandacht besteed aan ‘A programme of cultivating ludodiversity: safeguarding traditional games in Flanders’, dat in 2011 werd opgenomen in het register van programma’s, projecten en activiteiten die het best de principes en de doelstellingen van de UNESCO-conventie van 2003 weerspiegelen.

Nieuwe website en databank

Tenslotte bevat het ook een artikel over hoe het beleid ondertussen verder werd vormgegeven, hoe het cultureel-erfgoedveld is samengesteld en hoe dit netwerk bijdraagt aan het borgen van het immaterieel cultureel erfgoed. Ook de nieuwe interactieve website komt ter sprake.

Deze website en databank voor immaterieel erfgoed in Vlaanderen is een portaal en platform over en voor het immaterieel cultureel erfgoed in Vlaanderen. Het moet een plek worden waar organisaties en personen zich bekend kunnen maken en waar kennis en expertise kan uitgewisseld worden. De website wordt op vrijdag  14 september officieel aan het publiek voorgesteld.

De website zal terug te vinden zijn op www.immaterieelerfgoed.be. Meer informatie over de lanceringsdag vind je hier.

Wie de volledige publicatie wil lezen kan deze hier downloaden.

 

Print Friendly, PDF & Email
Geplaatst in Publicaties.