Herita zoekt organisatoren voor Open Monumentendag

Op zondag 13 september 2015 is Open Monumentendag al aan zijn 27ste editie toe. Vanaf 2015 is iedereen die iets wenst te organiseren op Open Monumentendag welkom. Is jouw statig herenhuis de moeite waard om te bezoeken, vertel je graag over jouw passie voor die oude schoenfabriek of wil je mensen dat unieke erfgoedlandschap laten ontdekken? Meld je dan per mail aan bij Herita als organisator voor Open Monumentendag!

Indien je inschrijft voor 17 mei geniet je bovendien van extra promotie voor jouw Open Monumentendag. Is die deadline te vroeg? Geen probleem: via het open inschrijvingssysteem kan je nog tot net voor Open Monumentendag activiteiten en monumenten toevoegen aan het programma.

Geen thema, wel 6 categorieën

Vanaf 2015 werkt Herita niet langer met een thema maar worden accenten gelegd aan de hand van enkele categorieën:
Verborgen parel: exclusief erfgoed, onbekend voor het grote publiek
Klassieker: bekende monumenten die steevast kunnen rekenen op een grote belangstelling
Vergeet-me-nietje: klein en onopvallend erfgoed, onbekend en soms ook onbemind
Herbestemming/Restauratie: onroerend erfgoed en de zorg ervoor met oog voor de toekomst
Voor families: kinderen zijn de erfgoedzorgers van morgen en ontdekken vandaag wat gebouwen van vroeger (kunnen) betekenen
Het Europees thema in 2015: de rode draad doorheen het Europese programma in 2015 is industrieel en technisch erfgoed

Als lokale organisator bepaal je helemaal zelf rond welke categorie(ën) je werkt. Stel een programma samen op maat van jouw aanbod. Past jouw activiteit of openstelling niet meteen in een van deze 6 categorieën? Geen probleem. Zolang jouw activiteit of openstelling voldoet aan de basisvoorwaarden (gratis onroerend erfgoed op Open Monumentendag) wordt het opgenomen in het programma.

Infosessies: schrijf je nu in!

Om je helemaal klaar te stomen voor deze vernieuwde Open Monumentendag organiseert Herita in de loop van januari-februari per provincie 3 infosessies. Dus ook bij jou in de buurt! Je komt er alles te weten over hoe we samen Open Monumentendag 2015 organiseren. De infosessies zijn gratis, maar inschrijven is verplicht.

Meer info vind je op de website www.openmonumentendag.be

Vragen?

Herita vzw | Open Monumentendag Vlaanderen
Oude Beurs 27 | 2000 Antwerpen
T 03 212 29 55
E openmonumentendag@herita.be

Print Friendly, PDF & Email
Geplaatst in Evenementen.