Heemkunde in artikels

Databank met heemkundige artikels uit Vlaanderen

Deze databank bevat artikelbeschrijvingen van heemkundige artikels en werd samengesteld door Heemkunde Vlaanderen met de hulp van verschillende vrijwilligers met een hart voor lokaal erfgoed in Vlaanderen. De volledige tekst van de artikels kan je raadplegen in de tijdschriften die bewaard worden in de verschillende heemkundige documentatiecentra, de Erfgoedbibliotheek ‘Hendrik Conscience’ of een andere openbare bibliotheek. Een overzicht van de reeds beschikbare tijdschriften vind je hier.

Click here to load this Caspio Cloud Database

Meewerken?

De ongeveer 450 geschied- en heemkundige kringen in Vlaanderen publiceren jaarlijks duizenden pagina's lokaal historisch onderzoek. Het zal dus niet verbazen dat we, om deze databank aan te vullen, voortdurend op zoek zijn naar helpende handen. Wil je jouw tijdschrift ook via deze databank doorzoekbaar maken? Wil je graag leren werken met bibliografische software? Of heb je al ervaring met het invoeren van boeken in een bibliotheeksysteem? Elke reden is goed om mee te werken aan dit project! Laat je contactgegevens  achter in onderstaand formulier en we nemen zo snel mogelijk contact met je op om je in te schakelen in dit project!

Ken je zelf nog een tijdschrift dat niet is opgenomen in de databank? Laat het ons dan weten via info@heemkundeartikels.be!


Disclaimer