Participatieve werking centraal op Heemkunde Actueel 2017

Heemkunde Actueel, een studienamiddag voor hedendaagse heemkunde, vindt dit jaar plaats op 18 november en richt zich tot iedereen die zich wil laten inspireren door de (meer)waarde en het belang van heemkunde en lokaal erfgoed. Lokale erfgoedverenigingen brengen niet alleen het verleden van een lokale gemeenschap in kaart, maar brengen ook mensen samen en treden ermee in dialoog. Dit gebeurt vaak op een participatieve manier: buitenstaanders worden aangetrokken om actief mee te werken bij de opzet en uitwerking van erfgoedactiviteiten. Niet louter als publiek maar ook als co-creator.

Hoe start je een participatieve werking op? En wat zijn de uitdagingen hierbij? Laat je inspireren door participatieve initiatieven uit de erfgoedsector!

12u00 Onthaal met broodjeslunch
13u00 Welkomstwoord
13u15 Lezing ‘Participatietrajecten in de lokale erfgoedcontext’ door Hildegarde Van Genechten (FARO)
13u45 Parallelsessie 1 (keuze uit 1, 2 of 3; elke sessie wordt herhaald in parallelsessie 2)

14u45 Parallelsessie 2 (keuze uit 1, 2 of 3; zie hierboven bij parallelsessie 1)
15u45 Uitreiking titel Ambassadeur Heemkunde Vandaag
16u15 Receptie

Meer informatie over het programma kan je hier vinden.

Congres- en Erfgoedcentrum Lamot, Van Beethovenstraat 8-10, 2800 Mechelen.
Bereikbaarheid met openbaar vervoer: vanuit het NMBS-station Mechelen te voet (10 minuten wandelen) of met de centrumpendel, bus 1 (richting Nekkerspoel – halte Korenmarkt).
Parkeermogelijkheid in de stadsparking Q-park Lamot of op de gratis randparkings Zandpoortvest 2 (voor wie vanuit Brussel komt), het Rode kruisplein (voor wie vanuit Antwerpen komt) en op het Douaneplein. Deze parkings bevinden zich op wandelafstand van Lamot.
www.lamot-mechelen.be

Inschrijven is niet meer mogelijk.

Indien u meer informatie wil kan u ons steeds bereiken via info@heemkunde-vlaanderen.be of via 015/20.51.74

Geplaatst in Varia.