Heemgame! Een nieuw heemkundig spel voor de Putse heemkring

Onder leiding van Heemkunde Vlaanderen hebben een viertal hogeschoolstudenten sociaal-cultureel werk een spel ontwikkeld waarbij de leerlingen van het 5de leerjaar op een vlotte en eigentijdse manier kunnen kennismaken met het heemkundig verleden van Putte. Studenten Joris, Ilse, Leen en Amber maakten een spel waarbij ze de klas in verschillende groepjes verdelen en ze zo telkens een aantal opdrachten laten uitvoeren.

Voorzitter Fons Vekemans is alleszins zeer tevreden over het resultaat: “Gedurende een aantal werkbezoeken heb ik de studenten mee begeleid bij de voorbereidingen van hun heemgame. Stilaan zagen we dit spel uitgroeien tot dat wat het nu geworden is.”

Op donderdag 8 januari 2009 wordt dit spel, met de toepasselijke naam heemgame, in primeur voorgesteld bij de Putse heemkring. De kinderen van het 5de leerjaar van de Vrije Basisschool uit Putte zullen als eerste mogen kennismaken met deze nieuwe vorm van museumbezoek.

“Op die manier zullen de kinderen ontdekken dat heemkunde in Putte springlevend is en geen saaie, onbegrijpbare materie voor hen vormt. Meteen brengen we als heemkundige kring ook deze doelgroep weer wat meer in the picture”, aldus Robby Goovaerts.

Nadien kunnen ook andere scholen een groepsbezoek aanvragen bij de voorzitter van de heemkring Fons Vekemans (015 75 47 15 of heemkring.putte@skynet.be).

Print Friendly, PDF & Email
Geplaatst in Projecten.