Heb je het al gehoord?

Sinds kort heeft Heemkunde Vlaanderen twee goede opnametoestelletjes (Tascam DR-1 en DR-07) om uit te lenen. Ze kunnen door lokale erfgoedverenigingen gebruikt worden voor het opnemen van verhalen, mondelinge getuigenissen, voordrachten die je wil bewaren in het archief… kortom voor het gesproken woord dat bewaard moet worden voor de toekomst.

Met de opnametoestelletjes kan je opnemen zonder dat je een externe microfoon nodig hebt. Je kan ook de opnameradius aanpassen aan de omgeving. Geluidsbestanden kan je bewaren als mp3- of als wav-formaat. Het toestel gebruikt SD-geheugenkaartjes waarop je de bestanden kan bewaren of waarmee je ze kan overzetten op computer.

Uitleenreglement:
1) Geef op voorhand aan hoe lang je het toestel wil uitlenen. De maximumtermijn is één maand.
2) Kom het toestel zelf ophalen. Wij leggen je dan meteen de werking uit.
3) Draag zorg voor het toestel. We vertrouwen op een correcte behandeling van de apparatuur en een waarborg van 50 euro.
4) Wij stellen een geheugenkaartje van 4 GB ter beschikking. Dit kaartje hoort bij het toestel en moet na gebruik leeggemaakt worden.
5) Bij het uitlenen onderteken je een contractje waarop je gegevens, de waarborg en de duur van de uitleenperiode worden genoteerd.

Iets voor jou? Neem dan contact op met Daphné Maes (015/20.51.74).

Print Friendly, PDF & Email
Geplaatst in Werking.