Groepsaankopen verpakkings- en conserveringsmateriaal

Al enkele jaren organiseren de provincies Vlaams-Brabant en Oost-Vlaanderen groepsaankopen voor verpakkings- en conserveringsmateriaal voor de erfgoedbeheerders in hun provincie: handschoenen, zuurvrije kartonnen dozen, kunststoffen verpakkingsmateriaal,…

Afhankelijk van verschillende factoren (materiaal, vorm, …) gelden er andere oplossingen om de bewaring van objecten te verlengen. In 2014 werd het aanbod nog verruimd met bijzondere aandacht voor de bewaring van fotografisch materiaal.

De provinciale depotconsulenten zoeken welke leverancier het beste aanbod kan geven en onderhandelen over de aankoopprijs. Doordat de transportkosten maar één keer betaald worden, bespaart men nog eens. Daarnaast kan je ook bestellen wat je nodig hebt, en ben je dus niet verplicht om grotere hoeveelheden in één verpakking aan te kopen. Omdat de juiste bewaaromstandigheden de levensduur van het erfgoedmateriaal verlengen, voorzien enkele erfgoedcellen in Oost-Vlaanderen extra subsidies hiervoor. Kijk dus ook eens op de website als er een erfgoedcel actief is op het grondgebied van je gemeente.

Voor de provincie Oost-Vlaanderen is 23 juni de uiterste datum om in te tekenen.
Meer informatie
Voor de provincie Vlaams-Brabant moeten bestellingen geplaatst zijn vóór 1 juli.
Meer informatie

Print Friendly, PDF & Email
Geplaatst in Beleid.