Gezocht: het leukste jeugdbewegingsspel ooit!

Elke jeugdbeweging heeft een spel dat iedereen kent, dat elk jaar op kamp wordt gespeeld, of dat al jarenlang gespeeld wordt tijdens de opening. Iedereen kan meedoen zonder dat de spelregels ergens moeten worden opgeschreven, laat staan gelezen. Elke jeugdbeweging heeft een spel dat een echte traditie is geworden binnen de groep. Daarom gaan we op zoek naar het leukste jeugdbewegingsspel ooit.

Doe mee!

Welk spel dat jouw groep speelt moet nog eeuwenlang gespeeld worden? Laat het ons weten.  Stuur voor 10 oktober 2016 een mail met de naam van dit spel, wat het precies is, en waarom het onze wedstrijd moet winnen naar daphne.maes@heemkunde-vlaanderen.be of post het op www.facebook.com/deleukstejeugdbewegingstraditie. Foto’s en filmpjes zijn welkom.

Eind oktober wordt uit alle inzendingen het leukste spel ooit gekozen door de jury van de werkgroep Jeugdbewegingen en Erfgoed van Heemkunde Vlaanderen in samenwerking met tapis plein. De winnaar krijgt een prijs: een uitstap ‘terug in de tijd’ voor één leeftijdsgroep, een filmpje van Mediaraven  en een artikel in een tijdschrift van jouw jeugdbeweging.                                         

Pieterjan Buggenhout van KSA Herdersem, winnaar van de wedstrijd rond de leukste jeugdbewegingstraditie 2014:

‘1968 was het jaar van de Olympische Spelen in Mexico. Deze gebeurtenis inspireerde de toenmalige leiding om als startactiviteit van het KSA-jaar de Olympische KSA Spelen, beter gekend als de OKSAS te organiseren. De leden konden het beste van zichzelf geven in allerhande Olympische sporten: kogelstoten, speerwerpen, discuswerpen, hoogspringen, verspringen en verschillende loopnummers. En deze traditie loopt nu nog! Van in het begin werd er een podium, medailles, een olympische vlam en kusjes van de meisjes van onze zustergroep, de Chiro van Herdersem, voorzien. Diegene met de meeste gouden medailles krijgt op het einde het OKSAS-sjaaltje. Deze oranje KSA-das is voorzien van het acroniem OKSAS en een jaartal. De records en prestaties van de leden worden al jaren genoteerd.’ 

Foto: © KSA Herdersem

 

Print Friendly, PDF & Email
Geplaatst in Jeugdbewegingen.