Gezocht: de leukste traditie rond de inkleding van je kampthema!

Veel jeugdbewegingen hebben elk jaar een bepaald thema tijdens hun kamp. Elk jaar een nieuw verhaal dat telkens op dezelfde speelse en aantrekkelijke manier wordt uitgewerkt: elke ochtend een uitgebreid toneel, lied of dans rond het thema of iedere begeleider die zich heel de week verkleedt in een bepaald personage. Het middagmaal zit vol verwijzingen naar het kampthema of er worden steevast knotsgekke verhalen verteld bij het kampvuur. Misschien hebben jullie net de gewoonte om elke dag een ander kampthema te nemen en hoort dat bij jullie eigen kamptraditie?

Hoe je het kampthema uitwerkt, is een terugkerend fenomeen, wat het thema van het jaar ook is. Het kenmerkt jullie jeugdbeweging en een aantal dingen zullen over honderd jaar ongetwijfeld nog altijd zo gedaan worden door de jongeren die na jullie komen!

Wat is bij jullie in de jeugdbeweging de leukste traditie rond de inkleding van je kampthema?

Wat maakt de manier waarop jullie je kampthema uitwerken in je jeugdbeweging zo bijzonder en leuk?

Doe mee en win!

De winnaar krijgt voor zijn of haar leeftijdsgroep een uitstap ‘terug in de tijd’ op een plek in Vlaanderen (in de buurt van je kamp of in je eigen streek) én een artikel in het nationaal tijdschrift van jouw jeugdbeweging.

Laat het ons weten!

Laat ons weten hoe jullie kampthema’s tot stand komen, welke vaste ingrediënten er een rol spelen in de uitwerking ervan en waarom dat volgens jou een echte (kamp)traditie mag genoemd worden.

Je traditie indienen kan tot en met 10 oktober 2017 met een eenvoudig mailtje naar daphne.maes@heemkunde-vlaanderen.be of via het posten van een foto of filmpje op www.facebook.com/deleukstejeugdbewegingstraditie. Een jury kiest dan een winnaar uit alle inzendingen.

Tip: Stuur ons ook wat foto’s en filmpjes, da’s altijd leuk!

Eind oktober wordt de winnaar bekendgemaakt en delen we een selectie van de leukste inzendingen via de bovenstaande Facebookpagina, de websites van de jeugdbewegingen in Vlaanderen,  www.heemkunde-vlaanderen.be/jeugdbewegingen-en-erfgoed en www.tapisplein.be.

Een initiatief van de werkgroep Jeugdbewegingen en Erfgoed van Heemkunde Vlaanderen i.s.m. tapis plein vzw.

Foto: Chiro Arika Herk-de-Stad

Print Friendly, PDF & Email
Geplaatst in Jeugdbewegingen.