Gezocht: de leukste jeugdbewegingstraditie ooit!

In elke jeugdbeweging zijn er dingen die iedereen kent. Het gerecht dat elk jaar opnieuw het kamp compleet maakt, de liedjes die al sinds mensenheugenis worden gezongen, het kampvuur dat weer en wind doorstaat. Maar ook: knopen leggen, sjorren, een spel dat al jaren wordt gespeeld, bijnamen en typische uitdrukkingen die buitenstaanders niet begrijpen, het welkom heten van nieuwe leden en het afscheid van de oudsten …

Kortom: de jeugdbeweging zit vol klassiekers, tradities en rituelen die zovele anderen je voordeden en na jou zullen verder zetten.

Doe mee aan de verkiezing van leukste jeugdbewegingstraditie en win voor jouw leeftijdsgroep een uitstap in het thema ‘terug in de tijd’, op een plek in Vlaanderen (in de buurt van je kamp of in je eigen streek).

Laat ons weten welke jeugdbewegingstraditie volgens jou minstens de volgende eeuw moet halen en waarom. Leuke beelden of filmpjes zijn welkom! Dien nu jouw leukste traditie in. Dit kan tot en met 20 september 2014 met een eenvoudig mailtje naar daphne.maes@heemkunde-vlaanderen.be of via het posten van een foto of filmpje op www.facebook.com/deleukstejeugdbewegingstraditie.

Een jury kiest een winnaar uit alle inzendingen. Die krijgt naast de uitstap ook een heus reportagefilmpje van Mediaraven, een artikel in het leidingstijdschrift van zijn/haar landelijke jeugdbewegingkoepel én een plekje in de 365 dagen ICE-kalender van tapis plein (www.tapisplein.be/1).

In oktober wordt de winnaar bekend gemaakt en een selectie van de leukste inzendingen gedeeld via deze webpagina, de bovenstaande Facebookpagina, www.tapisplein.be en de websites van de jeugdbewegingen in Vlaanderen.

Een initiatief van tapis plein en de werkgroep Jeugdbewegingen en Erfgoed van Heemkunde Vlaanderen.

Print Friendly, PDF & Email
Geplaatst in Jeugdbewegingen.