Get Started! Aan de slag met sociale media

Update:
Op dinsdag 3 april (19u) wordt een extra workshop georganiseerd in het Dorpshuis van Noorderwijk (Herentals). Wie geïnteresseerd is om deel te nemen aan deze workshop, kan een mailtje sturen naar Tijl Vereenooghe.

In 2012 slaan verschillende Vlaamse (erfgoed)organisaties de handen in elkaar om een gezamenlijk vormingsaanbod op maat aan te bieden. Dit vormingsaanbod is in de eerste plaats gericht op lokale organisatoren van erfgoedactiviteiten in het kader van Erfgoeddag, Open Monumentendag, De Nacht van de Geschiedenis…

Het vormingsaanbod zal voornamelijk focussen op de praktische organisatie, uitwerking en promotie van activiteiten en evenementen. Hoe zetten we een goede tentoonstelling op? Hoe communiceren we met pers en publiek? Hoe maken we een leuk filmpje? Het komt allemaal aan bod.

Partners: Erfgoeddag, Open Monumentendag, Heemkunde Vlaanderen, Davidsfonds Evenementen, Forum voor Erfgoedverenigingen vzw

Sociale media: een praktische workshop voor beginners

Een eerste vormingsreeks is gewijd aan sociale media. In februari-maart 2012 organiseren we in elke provincie een praktische workshop rond het gebruik van sociale media. Ben je benieuwd hoe je je erfgoedactiviteit extra kan promoten via een blog, Facebook of Twitter, maar heb je nog wat hulp nodig om je eerste stapjes te zetten? Dan is deze workshop wellicht iets voor jou!

Na een korte inleiding ga je meteen zelf aan de slag op de computer. Je leert hoe je een eenvoudige blog aanmaakt, en publiceert er een aankondiging van je eigen erfgoedactiviteit. Daarna nemen we een kijkje op Facebook: je maakt een aantrekkelijke ‘fan-pagina’ voor je vereniging, koppelt deze aan je activiteit en promoot deze bij (oude en nieuwe) vrienden. Als afsluiter krijg je nog een korte kennismaking met de wondere wereld van Twitter.

De workshop is bedoeld voor beginners, maar een klein beetje ervaring met het gebruik van een computer en Internet wordt wel verwacht. Van de deelnemers wordt ook verwacht dat ze een aankondiging van een activiteit en enkele digitale foto’s meebrengen naar de workshop (bijvoorbeeld op een USB-stick).

Lesgever is Tijl Vereenooghe (Heemkunde Vlaanderen).

Download de volledige aankondiging in pdf-formaat.

Praktisch

Deze cursus wordt in iedere provincie georganiseerd, telkens van 19u00 tot 22u00.

• Roeselare, dinsdag 28 februari 2012
    Praktijkcentrum PCLT, Zuidstraat 25, 8800 Roeselare
  • Gent, dinsdag 6 maart 2012
    Visitatie Mariakerke, Zandloperstraat 8, 9030 Mariakerke (Gent)
  • Puurs, dinsdag 13 maart 2012
    CC De Kollebloem, Kloosterhof 1, 2870 Puurs
    Update: de workshop in Puurs is volzet. Er wordt een wachtlijst aangelegd voor deze workshop. Stuur hiervoor een mailtje.
  • Pepingen, woensdag 21 maart 2012
    Bibliotheek Pepingen, Trapstraat 4, 1674 Bellingen (Pepingen)
    i.s.m. Arch’educ
  • Tongeren, dinsdag 27 maart 2012
    Syntra, Overhaemlaan 11, 3700 Tongeren
    Update: de workshop in Tongeren is volzet. Er wordt een wachtlijst aangelegd voor deze workshop. Stuur hiervoor een mailtje.

Deelname aan deze cursus is gratis. Vooraf inschrijven is wel verplicht.
Inschrijven kan via onderstaand inschrijvingsformulier, door een e-mail te sturen naar tijl.vereenooghe@heemkunde-vlaanderen.be of telefonisch op 015/20.51.74.

Geplaatst in Vorming.