Genomineerden Ambassadeur Heemkunde Vandaag 2018 bekend

Op de Heemdag in Kontich werden de drie genomineerden voor de eretitel Ambassadeur Heemkunde Vandaag bekendgemaakt. De uiteindelijke winnaar zal bekend gemaakt worden op de jaarlijkse studiedag Heemkunde Actueel op 24 november.

‘De titel van Ambassadeur wordt uitgereikt aan een vrijwilliger, vrijwilligersvereniging of actie met, voor of door vrijwilligers die recent heemkunde op een positieve manier bij een breed (nieuw) publiek heeft gebracht’, zegt Fons Dierickx, voorzitter van Heemkunde Vlaanderen.

In de loop van de afgelopen maanden heeft een jury zich gebogen over de kandidaturen om een gemotiveerde keuze te maken. De genomineerden, in willekeurige volgorde zijn:

• De erfgoedvrijwilligers van Assenede, een groep van vier erfgoedverenigingen uit de gemeente Assenede (Vzw VlietDe Twee Ambachten, Orde van de Smoutpot, vzw Hallekin). Vanuit hun eigen specifieke invalshoek versterken ze elkaar en maken ze door die samenwerking een brug naar een breder publiek.
  • ‘Lin in het Groen’ is een recent opgerichte heemkring in Martenslinde, een piepkleine deelgemeente van Bilzen in het zuiden van Limburg. De bijzondere aandacht voor natuurprojecten en tradities zorgt ervoor dat deze kring een verfrissende werking weet uit te bouwen die gesmaakt wordt door jong en oud.
  • Bart Vosters uit Arendonk is een supervrijwilliger die nieuwe initiatieven opstart en de oude continueert. Zo zorgde hij voor een frisse en nieuwe wind binnen de Heemkring Als Ice Can en heeft hij een groot aandeel gehad in het vernieuwen van het heemmuseum.

Wil je er ook bij zijn als de prijs wordt uitgereikt? Schrijf dan via deze link in voor Heemkunde Actueel, dat zich dit jaar richt op auteursrecht en op hedendaagse manieren om informatie te verspreiden.

Geplaatst in Evenementen.