Genomineerden Ambassadeur Heemkunde Vandaag 2017 bekend

Op de Heemdag in Sint-Niklaas werden de drie genomineerden voor de eretitel Ambassadeur Heemkunde Vandaag bekendgemaakt. De uiteindelijke winnaar zal bekend gemaakt worden op de jaarlijkse studiedag Heemkunde Actueel op 18 november.

‘De titel van Ambassadeur wordt uitgereikt aan een vrijwilliger, vrijwilligersvereniging of actie met, voor of door vrijwilligers die recent heemkunde op een positieve manier bij een breed (nieuw) publiek heeft gebracht’, zegt Fons Dierickx, voorzitter van Heemkunde Vlaanderen.

In de loop van de afgelopen maanden heeft een jury zich gebogen over de kandidaturen om een gemotiveerde keuze te maken. De genomineerden, in willekeurige volgorde zijn:

• Heemkundige Kring van Gooik, die reeds heel wat jaren uitblinkt op het vlak van vernieuwing en ook nu nog blijft innoveren, zowel qua werking als digitaal, een voorbeeld voor vele erfgoedverenigingen in Vlaanderen.
  • Herman Sterckx uit Geel, een gepassioneerde leerkracht uit Geel die totaal op vrijwillige basis zorgt voor een sterke kruisbestuiving tussen geschiedenisonderwijs en heemkunde via onder andere het project ‘Kempense Klaprozen‘.
  • De vzw Nocturnes uit Ieper, die er sinds 1995 in slaagt om de kleine en grote geschiedenissen van deze stad op een kwalitatieve, professionele en interactieve manier tot leven te brengen, dit met steeds stijgend succes.

Wil je er ook bij zijn als de prijs wordt uitgereikt? Schrijf dan via deze link in voor Heemkunde Actueel, dat zich dit jaar richt op verschillende vormen van participatie.

Geplaatst in Evenementen.