Genealogie in de toekomst

Op zaterdag 21 mei vindt in Roeselare het 46e Nationaal VVF-Congres voor Familiekunde plaats. Het dagthema is ‘Genealogie in de toekomst’.

9.30 uur: inschrijving – ontvangst met koffie, thee of frisdrank.
10.00 uur: verwelkoming door congresvoorzitter Wilfried Devoldere en openingstoespraak door Luc Grégoire, nationaal voorzitter VVF.
10.15 uur: referaat door Dr. Karel Velle, algemeen rijksarchivaris: De toegankelijkheid van genealogische bronnen: verleden, heden en toekomst.
10.45 uur: pauze
11.00 uur: vertegenwoordigers van Haza21, Stam3, TMG en ProGen hebben het over hun genealogisch programma: visie op de toekomst.

12.15 uur: middagpauze met o.a. broodjeslunch (vooraf inschrijven!). Tot 15.30 uur is er ruim de gelegenheid om de stands te bezoeken.

15.30 uur: presentatie door Marc Van den Cloot, projectleider, van de resultaten van het DNA project Oost- en West-Vlaanderen.
15.50 uur: referaat door Rob van Drie, hoofd publieksdiensten Centraal Bureau voor Genealogie in Den Haag: Genealogie nu en in de toekomst.
16.30 uur: afsluiting congres:
-met groet van binnen- en buitenlandse zusterverenigingen, van provinciegouverneur Paul Breyne en van minister Geert Bourgeois
-huldiging verdienstelijke personen
-overhandiging kwartierstaten burgemeester Luc Martens, cultuurschepen Kris Declercq en stadssecretaris Johan Leenknecht
-slottoespraak door Luc Grégoire
17 uur: einde

Alle praktische informatie en een inschrijvingsformulier vind je op de speciale congreswebsite.

Geplaatst in Studiedagen.