Gemeentearchief Wingene lanceert digitale leeszaal archief.wingene.be

Benieuwd of je voorouders uit Wingene of Zwevezele afkomstig zijn? Of ben je volop bezig met de opmaak van je familiestamboom? Gemeente Wingene vergemakkelijkt je zoektocht met de lancering van de website archief.wingene.be. Voortaan kan je van thuis uit de geboorte-, huwelijks- of overlijdensakte van je voorouders opzoeken. Archief.wingene.be is als het ware de digitale leeszaal van het gemeentearchief Wingene.

Een vijf jaar geleden startte Wingene met het digitaliseren van de bevolkingsregisters en de aktes burgerlijke stand. Pagina per pagina, akte per akte werden door de firma Vanden Broele gedigitaliseerd. Bovendien werden de aktes burgerlijke stand van de nodige metadata voorzien. Dankzij deze metadata is het mogelijk om via archief.wingene.be de aktes te doorzoeken op bijvoorbeeld familienaam of geboortejaar. Je vindt dus vrij snel de akte waar je naar op zoek bent.

Momenteel zijn alle aktes burgerlijke stand voor de periode 1796 – 1916 van zowel Zwevezele als Wingene online doorzoekbaar. Daarnaast vind je ook de bevolkingsregisters van Zwevezele en Wingene tot 1900 op de website terug. Na registratie op archief.wingene.be heb je volledig gratis toegang tot deze schat aan informatie.

Meer info?

Archiefdienst Wingene – 051 65 00 61, archief@wingene.be

Print Friendly, PDF & Email
Geplaatst in Heemkundig nieuws.