Filmpje over diversiteit in de praktijk

Recent ondertekende Heemkunde Vlaanderen de engagementsverklaring etnisch-culturele diversiteit. Om dit engagement kracht bij te zetten en meer zichtbaarheid te geven, bood Vlaams minister Joke Schauvliege de mogelijkheid om een filmpje op te nemen. Het filmpje werd opgenomen door Mediaraven, die gedurende een dag langskwamen en het meteen monteerden.

In het filmpje vertellen Nele Provoost en Daphné Maes hoe dat engagement in de praktijk wordt gebracht. Vorig jaar verscheen bijvoorbeeld een themanummer van ons Tijd-Schrift over migratie en er loopt ook een traject over 30 jaar Ghanese aanwezigheid in Gent.Interculturaliteit – Heemkunde Vlaanderen from Mediaraven vzw on Vimeo.

Binnen haar eigen werking houdt Heemkunde Vlaanderen rekening met etnisch-culturele diversiteit en biedt het ondersteuning aan de heemkundige sector om etnisch-cultureel diverse doelgroepen te betrekken bij hun werking.

De verklaring werd op voorstel van de sector tijdens het cultuurforum 2010 in het leven geroepen door Vlaams minister Joke Schauvliege. Lees hier meer.

Print Friendly, PDF & Email
Geplaatst in Werking.