Familiekunde Vlaanderen viert 50ste verjaardag met tweedaags evenement

In 2015 bestaat Familiekunde Vlaanderen vijftig jaar en daarom organiseert het een tweedaags evenement in het FelixArchief te Antwerpen. Het evenement ’50 jaar Familiekunde (in) Vlaanderen’ bestaat uit de traditionele congresdag op 14 maart en de ‘Dag van de familiegeschiedenis’ op 15 maart.

Familiekunde Vlaanderen viert zo een halve eeuw vrijwilligersengagement op het gebied van familiekunde, genealogie en heraldiek. Alle informatie vind je op www.familiekunde-vlaanderen.be/50jaar.

Congres

Het 50ste congres van Familiekunde Vlaanderen staat in het teken van Belgische oorlogsvluchtelingen naar Nederland en Engeland tijdens de Eerste Wereldoorlog. Op 14 maart staan tussen 10u en 17u diverse lezingen, presentaties en een genealogische beurs op het programma.

Schrijf je zo snel mogelijk in via www.familiekunde-vlaanderen.be/50jaar.

Dag van de Familiegeschiedenis

Nauwelijks een dag later, op zondag 15 maart, vindt de allereerste Dag van de Familiegeschiedenis plaats in het FelixArchief te Antwerpen.

Heb je er altijd van gedroomd om te beginnen met stamboomonderzoek maar weet je niet precies waar te beginnen? Met dergelijke vragen kan je die dag terecht bij de gespecialiseerde vrijwilligers van Familiekunde Vlaanderen. Daarnaast is er tussen 10u en 17u een uitgebreid dagprogramma:

  • Een presentatie van de websites familienaam.be en familiegeschiedenis.be,
  • Workshops over diverse aspecten van familiegeschiedenis (het dateren van historische familiefoto’s, genealogie en DNA-onderzoek, bronnen voor verwanten die emigreerden naar Noord-Amerika, familie- en bedrijfsgeschiedenis, familiereünies, emigratie uit België tijdens Wereldoorlog I…),
  • Panelgesprekken met Bekende Vlamingen die vertellen over hun familiegeschiedenis (Bert en Vic Anciaux, Jean-Jacques Cassiman, oud-weerman Georges Küster, econoom Ivan Van de Cloot,…).
  • Een uitgebreide genealogische beurs waar je alle informatie vindt om te starten met het onderzoek naar jouw familiegeschiedenis.

Alle praktische informatie vind je via http://www.familiekunde-vlaanderen.be/50jaar/zondag/programma.

Print Friendly, PDF & Email
Geplaatst in Evenementen.