Familiekunde Vlaanderen organiseert Genealogie zonder Grenzen

Op zaterdag 20 en zondag 21 februari 2016 organiseren Familiekunde Vlaanderen en GéniWal (Généalogie Informatique Wallonie) voor de eerste maal samen een tweedaags evenement rond het thema Genealogie zonder grenzen | Généalogie sans frontières in Waver.

Tijdens dit weekend vindt zowel het 51ste Congres van Familiekunde Vlaanderen (zaterdag), de tweede editie van de ‘Dag van de familiegeschiedenis’ (zondag) en het tweedaagse genealogische salon Génética 2016, plaats.

Congres

Tijdens het 51ste Congres gaat de aandacht vooral naar de historische banden en migraties tussen Vlaanderen en Wallonië, onder andere door journalist Guido Fonteyn. Tijdens de Grote Oorlog bevonden zich veel Belgen in Duitsland en Frankrijk. Arnold Preneel, Wilfried Devoldere en Donald Buyze zetten de bronnen hierover in de kijker.

Robert Philippo vertelt het verhaal van de migratiepatronen tussen de Zuidelijke-Nederlanden en Frankrijk in de periode 1500-1700 en FV-voorzitter Marc Van den Cloot geeft de recentste stand van zaken in het genetisch-genealogisch DNA-onderzoek.

Dag van de familiegeschiedenis

De tweede editie van de Dag van de familiegeschiedenis focust op voorouders binnen en buiten Vlaanderen. Tijdens deze dag kan je gratis kennismaken met de wereld van genealogie en familiegeschiedenis. Heb je voorouders of verwanten in Nederland, Frankrijk, Engeland, Duitsland of Polen? Dan loont het zeker de moeite om langs te komen. Het Rijksarchief in België geeft je een overzicht van alle digitale bronnen en de toegankelijkheid ervan.

Genealogie en erfgoedbeurs Génética

Génética is de grootste (tweejaarlijkse) genealogische beurs in Franstalig België. Meer dan vijftig organisaties en professionele genealogen uit binnen- en buitenland zullen er aanwezig zijn om informatie te verschaffen.

Meer informatie en het volledige programma vind je op http://familiekunde-vlaanderen.be/genealogiezondergrenzen

Print Friendly, PDF & Email
Geplaatst in Evenementen.