Exclusieve rondleiding in de Quaeye Werelt

Op 4-5 juni vindt de 11de editie van het middeleeuws evenement ‘De Quaeye Werelt anno 1477’ plaats in het Rivierenhof in Deurne (Antwerpen). Heemkunde Vlaanderen trakteert je op zaterdag 4 juni graag op een exclusieve rondleiding op dit evenement.

Sinds 2000 organiseert vzw De Legende dit evenement dat ondertussen is uitgegroeid tot het grootste in de Benelux. Jaarlijks ontmoeten re-enactment groepen vanuit heel Europa elkaar in de schaduw van het kasteel Sterckshof. Ook dit jaar zijn er niet alleen deelnemers uit Belgie, maar ook uit Nederland, Duitsland, Frankrijk, Tsjechië, Hongarije, Polen, Zwitserland en Groot-Brittannië. Ruim 900 personen doen de middeleeuwen herleven in een kampement met een 300-tal historische tenten. Net zoals toen proberen diverse handelaars en ambachtslui hun waren aan de man te brengen: kleermakers, pottenbakkers, wapensmeden met smidse, kruisboog en long-bow makers en schoenmakers bieden hun producten te koop aan. Dit alles wordt opgeluisterd door de muzikale klanken van de Duitse groep ADIVARIUS.

Tijdens het evenement ‘De Quaeye Werelt’ kan het publiek van dichtbij kennis maken met deze episode uit onze geschiedenis. Tijdens een bezoek aan het middeleeuwse badhuis kan men zich letterlijk onderdompelen in de 15de eeuw. Dit middeleeuwse badhuis is een unicum in België.

Rondleiding

Samen met vzw De Legende organiseert Heemkunde Vlaanderen op zaterdag 4 juni voor jou:

  • 11u-12u: Een exclusieve rondleiding door het kamp met de organisator als gids
  • 12u-13u: Een middeleeuwse maaltijd
  • 13u-14u: Een moment om ervaringen over het werken met en rond levende geschiedenis uit te wisselen op een bijzondere locatie
Praktisch
  • Kostprijs: 8 euro
  • Inschrijven is verplicht en kan door te bellen naar 015 20 51 74, door een mailtje te sturen naar Elke Verhoeven. Opgelet: het aantal plaatsen is beperkt!
  • Bereikbaarheid: Er gelden die dag beperkte parkeermogelijkheden, maar de locatie is vlot bereikbaar met het openbaar vervoer:
    • bus 31 (vanaf Centraal station Antwerpen): halte ‘Collegelaan’ of tram 10 halte ‘Cogelsplein’
    • bus 33: halte ‘Sterckshof’ en bus 410- 411- 412 halte ‘Cogelsplein’
Print Friendly, PDF & Email
Geplaatst in Evenementen.