Erfgoedprijs West-Vlaanderen

Dit jaar reikt de Provincie West-Vlaanderen voor het eerst de provinciale Erfgoedprijs uit. In aanmerking voor deze prijs komen organisaties of personen die in de periode 2009-2011 in het oog sprongen met een publieksgericht initiatief rond (West-Vlaams) erfgoed.

Ook jij kan mee helpen bepalen wie deze prijs wint. Bezocht je een boeiende tentoonstelling? Werd je blij verrast door een recent opgericht of recent vernieuwd museum, erfgoedsite of in een monument? Of ontdekte je West-Vlaams erfgoed via een route, website, evenement, of op nog een andere manier?

Nomineer dan voor 15 april je favoriete kandidaat op west-vlaanderen.be/erfgoedprijs. Je maakt meteen zelf ook kans op een van de twintig leuke prijzen!

Iedereen met een hart voor erfgoed kan een nominatie indienen. Hou er wel rekening mee dat het moet gaan om publieksgerichte initiatieven uit de periode 2009-2011 die werden gerealiseerd binnen de provincie West-Vlaanderen of betrekking hebben op West-Vlaams erfgoed. Initiatieven van de provincie zelf komen niet in aanmerking. De genomineerde kan een persoon of organisatie zijn actief in de erfgoedsector (een gemeentebestuur, een museum, een heemkundige kring, een erfgoedcel…) maar ook andere organisaties komen in aanmerking. Denken we maar aan scholen, jeugdbewegingen, bibliotheken, socio-culturele verenigingen…

Erfgoed is een vlag die vele ladingen dekt. Voor deze Erfgoedprijs ziet de provincie het heel breed: zowel het onroerend erfgoed (monumenten, landschappen, archeologische sites), het roerend erfgoed (alles wat je kan vastnemen en verplaatsen zoals schilderijen, boeken, beelden, foto’s, films, documenten…),  als het immaterieel erfgoed (de niet tastbare dingen zoals geschiedenis, feesten, dialecten, stoeten en processies, volksspelen…). Enkele voorbeelden van initiatieven die je kan nomineren: tentoonstellingen, musea die werden opgericht of heringericht in de periode 2009-2011, erfgoedsites of monumenten (publiek toegankelijk gemaakt in de periode 2009-2011), erfgoedroutes (wandel-of fietsroutes), websites, evenementen, publicaties, initiatieven voor jongeren of andere specifieke doelgroepen, digitale tools, games…

Nomineren kan tot 15 april 2011. Uit de lijst van genomineerden kiest een jury een shortlist van drie initiatieven. Op 3 december reikt de provincie de Erfgoedprijs uit aan de uiteindelijke winnaar.

www.west-vlaanderen.be/erfgoedprijs

Print Friendly, PDF & Email
Geplaatst in Varia.