Erfgoeddag 2009

Op zondag 26 april is het weer Erfgoeddag!

Een hele dag lang kun je in heel Vlaanderen en Brussel terecht voor een fantastisch en veelzijdig erfgoedaanbod. Je gastheren zijn onder andere musea, archieven, bewaarbibliotheken, kerkfabrieken, verzamelaars, jeugdbewegingen en amateurkunstenaars(verenigingen). Vast staat dat zij hun uiterste best zullen doen om je een dag lang – tussen 10 en 18 uur – in de watten te leggen. Een aantal organisaties laten hun activiteit ook langer duren. Uiteraard hopen ze op je terugkeer nà Erfgoeddag – als dat geen fijne garantie is voor een vijfsterrendag… Bovendien is al dit fraais volledig gratis.

Het thema van deze Erfgoeddag is Uit vriendschap!? Hoe keken (en kijken) we aan tegen zoiets vanzelfsprekends als vriendschap? Maar als je je buigt over de vraag wat vriendschap vroeger betekende, kom tot erg verrassende resultaten. Wat is vriendschap en hoe toont het zich? Dit zijn de vragen van waaruit alle activiteiten op Erfgoeddag vertrekken. Een bijzonder, veelzijdig en verrassend thema! Ontdek het allemaal op Erfgoeddag.

Erfgoeddag breekt een lans voor gezinnen. Erfgoed een saaie boel? Vergeet al die vooroordelen en trek er met het gezin op uit. Heel wat organisaties doen op Erfgoeddag een extra inspanning om het jou – en de andere leden van je gezin, groot en klein – naar de zin te maken. In het programma wijst Vlieg je de weg naar kindvriendelijke activiteiten. Maak alvast je borst nat voor wandelingen, geleide bezoeken, concerten, spelletjes, proeverijen en nog veel meer. Erfgoeddag loopt ook over van activiteiten die bijzonder fijn zijn voor het hele gezin…

Geplaatst in Evenementen.