Erfgoedcentrum Ename opent de deuren

In het weekend van 11-12 februari opent het Provinciaal Erfgoedcentrum in Ename (Oudenaarde) de deuren voor het publiek. Tijdens het feestelijke openingsweekend kun je er het Oost-Vlaamse erfgoed beleven en het provinciale erfgoedbeleid ontdekken. Je kunt iets drinken in het erfgoedcafé, een kijkje nemen achter de schermen van het erfgoeddepot en ontdekken of de textielindustrie nu echt zo belangrijk is voor Oost-Vlaanderen.

Het nieuwe Erfgoedcentrum is het kloppend hart van het depotbeleid van de Provincie Oost-Vlaanderen. Tijdens het openingsweekend kun je er een kijkje nemen achter de schermen van het proefproject archeologiedepot en het transitdepot voor cultureel erfgoed. Verder herbergt het centrum nog een foyer vol kunst, ruimte voor workshops en een prachtig panorama van de archeologische abdijsite van Ename.

De eerste tentoonstelling, die tijdens het feestweekend van start gaat, is ‘AfgeSTOFt. Textiel in Oost-Vlaanderen’. De tentoonstelling toont hoe grondstoffen vezels en stoffen worden. Je maakt er kennis met de vroegere en huidige productiecentra en met onverwachte toepassingen van hedendaags textiel. Bewonder een aantal echte topstukken en leer hoe je het verslijten van textiel tegengaat. Na je ontdekkingstocht kan je in de erfgoedfoyer verpozen. Kunstenaar Ben Benaouisse richtte deze in met zijn installatie ‘Invasif’. De tentoonstelling loopt nog tot en met 24 juni.

Meer info: www.oost-vlaanderen.be/erfgoedcentrum

Print Friendly, PDF & Email
Geplaatst in Evenementen.