ErfgoedApp gaat van start

FARO lanceerde op 19 januari  voor de eerste keer de ErfgoedApp. De gloednieuwe app zorgt ervoor dat museums hun collecties op een interactieve en toegankelijke manier kunnen aanbieden aan het Vlaamse publiek. De app werd door FARO ontwikkeld in samenwerking met het Departement van Cultuur, Jeugd, Sport en Media.

De opkomst van het internet en de digitale technologie heeft een grote invloed op de maatschappij, maar het is belangrijk dat men het erfgoed niet uit het oog verliest. De ErfgoedApp tracht daarbij te helpen. Door middel van een simpele scan met het camera-oog van een smartphone of tablet, krijgt de bezoeker geluids- en tekstfragmenten, filmpjes, enzovoort te horen of te zien. Bovendien kan de bezoeker zelf volledig kiezen wat hij wel of niet wil zien of beluisteren. De app is gratis te verkrijgen en is gemakkelijk te vinden in zowel Google Play als de App Store.

De toepassing stelt bijna 2000 musea en erfgoedorganisaties in staat om nu zelf  multimediale informatie aan te bieden. De afgelopen maanden werden tientallen medewerkers van musea en erfgoedorganisaties opgeleid om de ErfgoedApp en de bijbehorende technologie op een efficiënte en interessante manier in te zetten.

Verder is de ErfgoedApp ook gekoppeld aan Erfgoedkaart.be, de rijke en gebruiksvriendelijke portaalsite, die een overzicht biedt van alle erfgoedinstellingen en -organisaties in Vlaanderen en Brussel. Bezoekers kunnen via de kaart in de app ontdekken welke musea en erfgoedorganisaties in de lokale omgeving te vinden zijn.

Als je interesse hebt in deze app, kan je voor meer informatie altijd terecht op http://www.erfgoedapp.be.

Bron: FARO

 

Print Friendly, PDF & Email
Geplaatst in Varia.