Erfgoed voor doeners. Brochure over gemeentelijk beleid en immaterieel erfgoed

Immaterieel erfgoed vind je overal. Denk maar aan de talloze stoeten, streekdialecten, volkssporten, ambachten of tradities die je in Vlaanderen en Brussel tegenkomt. Voor steden en gemeenten zijn er heel wat mogelijkheden om met dit immaterieel erfgoed aan de slag te gaan. ‘Erfgoed voor doeners’ richt zich tot deze lokale besturen en helpt hen op weg. Met vele praktijkvoorbeelden toont deze publicatie wat immaterieel erfgoed is en waar het in uw stad of gemeente schuilgaat.

Bovendien geeft deze brochure aan hoe lokale besturen dit immaterieel erfgoed kunnen ondersteunen. Deze ondersteuning hoeft niet enkel of altijd te bestaan uit subsidies, hoe belangrijk die ook zijn. Lokale besturen kunnen ook promotie maken, logistiek ondersteunen of advies geven. Vaak kan je met kleinere ingrepen een bestaand ondersteuningsbeleid helemaal op maat maken van immaterieel erfgoed.

De brochure is een samenwerking tussen FARO. Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed vzw en het Immaterieel Cultureel Erfgoed-trekkersnetwerk. Je vindt ze via deze link.

Print Friendly, PDF & Email
Geplaatst in Publicaties.