Erfgoed en beeldvorming

Op zaterdag 25 juni organiseert het Brugs Erfgoednetwerk (BEN) een inspiratiedag rond erfgoed, beeldvorming en stadsontwikkeling.

Sprekers uit binnen- en buitenland illustreren tijdens de studiedag op welke succesvolle manieren erfgoed het beeld van een stad kan beïnvloeden en hoe samenwerking met andere partners zoals toerisme, stedenbeleid, onderwijs… die beeldvorming kan verrijken. Tijdens een panelgesprek staat Brugge zelf centraal. Daarbij wordt gezocht naar kansen en mogelijkheden hoe de Brugse erfgoedgemeenschap kan bijdragen tot een eigentijdse omgang met het rijke Brugse verleden én heden. Daarbij kunnen deze inzichten ook voor andere steden, organisatie of verenigingen interessante invalshoeken openen.

Deze inspiratiedag is meteen ook het startschot van een tweejarig traject van het Brugs Erfgoednetwerk rond beeldvorming. Enkele subthema’s zullen na de studiedag door de erfgoedsector en voor de Bruggeling via verschillende activiteiten verder worden uitgediept. Het eindpunt van dit traject is een bundeling van concrete aanbevelingen voor het stedelijk beleid.

Het volledige programma van de inspiratiedag vind je op www.brugserfgoednetwerk.be.

De inspiratiedag ‘Erfgoed en beeldvorming’ vindt plaats op zaterdag 25 juni, van 10u tot 15u, in het Concertgebouw (Kamermuziekzaal) aan ’t Zand in Brugge. Deelname is gratis. Inschrijven kan tot 20 juni via info@erfgoedcelbrugge.be of telefonisch op het nummer 050/44.50.48.

Geplaatst in Studiedagen.