Een nieuwe naam voor erfgoed

Het Forum voor Erfgoedverenigingen, Open Monumentendag Vlaanderen en Erfgoed Vlaanderen werken samen aan de oprichting van één grote, nieuwe organisatie, die op termijn dé middenveldorganisatie in het Vlaamse erfgoedlandschap wil worden. Zo krijgen de erfgoedzorgers professionelere bijstand, vrijwilligers meer armslag, ons erfgoed een stem en een gezicht, en wordt het publiek aangezet om dat erfgoed meer te beleven en te steunen. Voor die nieuwe organisatie zoekt men nu een naam.

Wat zoekt men? Een sterke naam, aantrekkelijk en fris, die beweging en actie uitstraalt en zegt waarvoor we staan. Kortom een naam die een nieuwe dynamiek geeft aan de zorg voor ons erfgoed. Voorlopig liggen alle mogelijkheden nog open. Dus misschien bepaal jij wel de naam van de nieuwe organisatie!

Heb je zelf een suggestie? Stuur ze vóór 10 oktober door via www.eennaamvoorerfgoed.be en maak kans op een weekendje erfgoed in Limburg. Alle voorstellen zijn welkom!

Geplaatst in Oproepen.