Een Blikje Geluk

Op vrijdag 15 april vindt in het Limburgs Museum in Venlo de themadag ‘Een Blikje Geluk. Wij maken ruimte voor uw films’ plaats. Deze themadag over het belang van het verzamelen, ontsluiten en hergebruiken van documentair-historisch beeldmateriaal kadert in de nieuwe wervingscampagne van het Limburgs Museum.

Documentair-historisch bewegend beeldmateriaal is van onschatbare waarde voor onze kijk op het recente verleden. Met deze bron kunnen we ons een veel beter beeld vormen van het dagelijks leven en werken van vorige en huidige generaties. Tijdens de themadag komen een aantal filmers, onderzoekers en verenigingen aan het woord en worden een reeks interessante filmfragmenten getoond.

Raymond Lambie, voorzitter van Heemkunde Limburg, is één van de sprekers op de studiedag. Hij stelt er het project ‘Limburg in klank en beeld’ voor, een initiatief dat focust op het bewaren van filmisch erfgoed in Limburg (folder – pdf).

Inschrijven voor de themadag ‘Een Blikje Geluk’ kan nog tot 7 april. Je vindt het volledige programma en alle praktische informatie op limburgsmuseum.nl. Een tweede themadag, op vrijdag 23 september, zal plaatsvinden in Hasselt. Hieronder vind je nog een documentair-informatieve film die gemaakt werd in het kader van de filmwervingscampagne ‘Een Blikje Geluk’.

De studiedag is een organisatie van het Limburgs Museum, i.s.m. het Interlimburgs Volkskundig Samenwerkingsverband (IVOS).

Geplaatst in Studiedagen.