Drink mee op de 10de Nacht van de Geschiedenis

Op dinsdag 20 maart vindt de tiende Nacht van de Geschiedenis plaats, één van de grootste jaarlijkse geschiedenisevenementen van Vlaanderen. Niet toevallig is het thema ‘Drank(en)’. Op zo’n 220 plaatsen in heel Vlaanderen kunnen geschiedenisliefhebbers historisch toosten op De Nacht van de Geschiedenis. Speciaal voor het jubileum zijn er ook flink wat extra’s, zoals de eerste Davidsfonds Geschiedenisprijs en een exclusief Nacht van de Geschiedenis-bier.

Zo’n 220 Davidsfonds-afdelingen en erfgoedpartners programmeren voor de tiende Nacht van de Geschiedenis hun creatiefste en meest verrassende geschiedenisactiviteit rond het thema ‘Drank(en)’. Op het menu staan evenementen rond onder meer whisky, thee, bier, wijn, jenever, likeur en zelfs water en melk. Tijdens een gezellige avondactiviteit ontdek je meer over dit bont allegaartje aan dranken.

Om te vieren dat De Nacht van de Geschiedenis tien lentes jong is, lanceert Davidsfonds Evenementen de gloednieuwe Davidsfonds Geschiedenisprijs. Die prijs wordt uitgereikt aan de persoon die zich het afgelopen jaar het meest verdienstelijk heeft gemaakt voor de popularisering van geschiedenis. De laureaat ontvangt het symbolische bedrag van 2012 euro. Het bedrag wordt elk jaar met een euro vermeerderd. Bovendien verschijnt op De Nacht van de Geschiedenis het nieuwe bierboek Fietsen langs artisanale brouwerijen, een leuke fietsgids over Vlaamse en Nederlandse microbrouwerijen. En alsof dat nog niet genoeg is, schenkt Davidsfonds Evenementen ook een whiskyreis ter waarde van 6.000 euro weg.

Alle informatie en het volledige programma vind je via www.davidsfonds.be/nacht.

De Nacht van de Geschiedenis is een initiatief van Davidsfonds Evenementen, in samenwerking met De Standaard, Radio 2, Acht, G/Geschiedenis en Heemkunde Vlaanderen.

Print Friendly, PDF & Email
Geplaatst in Evenementen.