Doe mee met de Week van het Bos tussen 11 en 18 oktober

De Week van het Bos vindt dit jaar plaats tussen 11 en 18 oktober met als thema ‘Helden’. Ook voor lokale erfgoedorganisaties zijn er veel insteken te vinden om een activiteit te organiseren. Zoek je inspiratie? Lees dan zeker verder.

Helden, we kenner er allemaal… Sommige wonen misschien om de hoek, anderen leven al generaties voort in verhalen en zijn een deel van ons collectieve geheugen. Wie is er niet opgegroeid met de spannende bosavonturen van klein duimpje of Hansje en Grietje. Wie het graag wat minder vredelievend heeft, kan op zoek naar de bospaden van de bokkenrijders, of de bomen waarachter Jan de Lichte zich verschool.

Zijn er natuurgebieden in de buurt? Ga dan eens na wie deze heeft gesticht. Wat vandaag een vredig stukje groen lijkt, heeft in het verleden misschien een verbeten strijd gekost. Ken jij ook helden die door het bos zwierven? Of die een stukje natuur konden redden? Zijn er paadjes of plekken die naar een held vernoemd werden?

Onze bossen zijn meer dan een bonte verzameling bomen. Elke vierkante cm barst van het leven en elke plek heeft zijn verhaal. Legenden over roversbendes, kraters, bunkers of loopgraven van wereldoorlogen, restanten van oude domeinen, …

Ben jij uit het goede hout gesneden? Organiseer dan zelf een Bos-Helden activiteit. Volg dit eenvoudige stappenplan en word zelf een natuurheld. Meer informatie vind je op deze website. Alle campagne-info komt bovendien halfweg de zomer terecht op de campagnewebsite.

WvhB2015_banner

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Geplaatst in Evenementen.