Doe mee aan de Dag van de Trage Weg op 14 en 15 oktober!

Het campagneweekend Dag van de Trage Weg is hét uithangbord voor veilige en aangename wandel- en fietspaadjes in ons land. Op zaterdag 14 en zondag 15 oktober zetten burgers, gemeenten en verenigingen hun trage wegen in de kijker. Er zijn activiteiten van de kust tot de Kempen; in het bos, op authentieke veldwegen of langs doorsteekjes in de wijk.

Op de Dag van de Trage Weg ijveren in heel België mensen voor het behoud en een beter beheer van trage wegen. Het is belangrijk om dit uniek patrimonium te beschermen. Veel van deze wegen zijn eeuwenoude verbindingen. Ze zijn de dragers van de lokale geschiedenis, vertellen een verhaal of legende.

De Dag van de Trage Weg geeft kleur en dynamiek aan het najaar. Trek er op uit met familie of vrienden en verken verrassende routes in je buurt of op locatie. Het programma biedt voor elk wat wils: themawandelingen, fiets- en speltochten, buitenspelen, degustatieformules of verfraaiingswerken. Surf naar www.dagvandetrageweg.be voor meer info. Vragen? Neem contact op met Vincent via vincent.vanheghe@tragewegen.be of 09/331.59.26.

Wat is een trage weg?

Elk pad dat voornamelijk gebruikt wordt door zachte weggebruikers is een trage weg. Smal of breed, verhard of niet: op trage wegen voelen wandelaars en fietsers, planten en dieren, zich thuis. Trage wegen vertellen een verhaal. Al decennia lang vormen ze een netwerk tussen mensen en gehuchten. En toch zijn trage wegen bedreigd. Door te weinig onderhoud, inname of verharding. De trage wegen én hun verhalen verdwijnen.

Print Friendly, PDF & Email
Geplaatst in Evenementen.