Doe het verhaal van een trage weg herleven

Op 22 en 23 oktober 2011 organiseert vzw Trage Wegen weer het actieweekend ‘Dag van de trage weg’. Het hoofddoel van deze campagne is verloren en verwaarloosde trage wegen terugvinden en opnieuw in gebruik nemen. Samen met de wegen gaat immers ook vaak het cultuurhistorische karakter van een streek verloren. Ook jij kan je inzetten voor deze campagne!

Trage wegen?
Trage wegen – wegen voor niet-gemotoriseerd verkeer – bieden heel wat kansen: ze maken deel uit van ons cultuur-historisch patrimonium, ze vertellen een verhaal, ze zijn ideaal voor een erfgoedwandeling. Verkeersveilig én aangenaam. Vaak kennen de mensen het verhaal van de trage wegen niet of zijn de wegen verdwenen. Ze werden niet onderhouden, men ploegde ze om of men heeft ze gewoon ingenomen.

Help mee!
Op de jaarlijkse ‘Dag van de trage weg’ doen we het anders: we ruimen wegen op, we stellen ze terug open en geven ze een naam. We doen de verhalen erover herleven. Meestal kost het maar een klein beetje moeite. Organiseer tijdens het weekend van 22 en 23 oktober een activiteit rond trage wegen. Doe dit samen met de leden van je heemkundige kring, vrienden of geïnteresseerden. Of maak samen een trage weg open, zodat het verhaal ervan opnieuw kan gaan leven.

Hoe begin ik eraan?
Je wil gerust iets doen, maar je weet niet goed hoe je dit alles op poten zet? Geen nood, vzw Trage Wegen helpt je. Op tragewegen.be vind je een uitgebreide handleiding: hoe je trage wegen kan opsporen, hoe je de gemeente contacteert en uiteraard hoe je de actie zelf organiseert.

Schrijf je groep voor 1 september in via de website. Wil je nog meer uitleg, kan je altijd bellen of mailen naar campagnemedewerkster Hilde Beatse (09/331.59.22).

Print Friendly, PDF & Email
Geplaatst in Oproepen.