Documenten die de wereld veranderden

Bij uitgeverij Lannoo verscheen onlangs het interessante boek ‘Documenten die de wereld veranderden. Het UNESCO-erfgoed van boeken, handschriften, kaarten, partituren en beeldarchieven’.

Sinds 1992 biedt UNESCO niet alleen bescherming aan het belangrijkste cultuur- en natuurerfgoed, maar ontwikkelt ze ook een erfgoedlijst voor de mooiste en belangwekkendste documenten uit de hele wereld. Die collectie kreeg de sprekende titel ‘Memory of the World’ en biedt een uniek overzicht op de geschiedenis van de mens. Het boek beschrijft deze collectie in woord en beeld.

Van het wandtapijt van ‘De Slag van Hastings’ in Bayeux, de beeldhandschriften van de Azteken en de oudste koran tot het mensenrechtenarchief in Chili, van de dagboeken van Anne Frank en het archief van het Plantin Moretusmuseum in Antwerpen, tot de ‘Family of Man’, de beroemde fototentoonstelling uit de jaren vijftig…

Al deze boeken, manuscripten, partituren, geluids- en filmfragmenten hebben stuk voor stuk de wereld veranderd, door hun politieke, economische, religieuze, culturele of historische belang.

Het rijk geïllustreerde boek telt 192 pagina’s en kost 24,95 euro. ISBN: 9789020988604.

Print Friendly, PDF & Email
Geplaatst in Publicaties.